By Category




By Date




Surrey-garden-designer-Cobham-garden-desings-home-swimming-pools-
Surrey-garden-designer-.Cobham-swimming-pols-surrey-garden-designs-jpg
Surrey-garden-designer-swimming-pools-builders-landscape-design-
Surrey-garden-designer-landscape-design-swimming-pool-construction
Surrey-garden-designer-Cobham-garden-desings-home-swimming-pools-
Surrey-garden-designer-.Cobham-swimming-pols-surrey-garden-designs-jpg
Surrey-garden-designer-swimming-pools-builders-landscape-design-
Surrey-garden-designer-landscape-design-swimming-pool-construction

Cobham Surrey Town Garden Design

Our client came to us having been unhappy with a garden design another company had drawn up for their new swimming pool area. The shell of the swimming pool was already in place and in close proximity to the house although stepped down over half a meter. The challenge was therefore to create a number of well linked spaces that allowed the client to comfortably and safely move from the upper to the lower pool terrace with ease.

As a young energetic family, the space needed to be stylish, safe and fun for parents and children alike! A beautiful limestone was used that coordinated with the internal floor colour yet was slip resistant enough for it to be suitable for a pool surround. With flush thresholds, this allowed the internal and external spaces to flow as one thus blurring the lines between garden and house and making for a beautiful, intuitive series of garden rooms. The limestone was also used as pool copings and to clad the generous steps creating a sleek, seamless design that runs from the house down to the pool edge.

Large areas were created on the upper terraces allowing for plenty of entertaining space and a hardwood deck was constructed at one end of the pool and a level grass lawn at the other allowing the pool to better integrate into its surroundings and giving the space a softer, more natural feel.

A planting scheme based on strong, clipped evergreen forms and softer, more fluid blue/purple and off white herbaceous planting mixed with perennial grasses gives a dreamy and tranquil effect in the spring and summer months yet still retains form and structure for the more dormant winter months. Box head hornbeams have been used to create vertical height and form without casting shade or taking away light from the pool area.

Lighting was incredibly important to the client and a lot of time was spent with on creating the right effect within the garden so the lights created a garden that glowed rather than shone at night!